Connect with us

#Viral

Η προσφορά των κροίσων στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού – Ποιοι έδωσαν εκατομμύρια-ποιοι «ψίχουλα»

Published

on

Ποιοι και πόσα έδωσαν για την πανδημία – Ποιοι επικρίνονται για την τσιγκουνιά τους παρά την πρωτοφανή κρίση

Oι κροίσοι σε όλο τον κόσμο καλούνται να δώσουν επειγόντως ένα μέρος της περιουσίας τους για να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και να βοηθήσουν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ορισμένοι δισεκατομμυριούχοι – συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και του συνιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσι – έχουν δεσμεύσει τεράστια ποσά για να χρηματοδοτήσουν λύσεις για την κρίση που προκαλεί η πανδημία.

Αλλοι κροίσοι όπως σχολιάζει ο Guardian δέχονται επικρίσεις καθώς έχουν συνεισφέρει μόνο με μικρά ποσά στην αντιμετώπιση της χειρότερης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας, η οποία πρόκειται να προκαλέσει οικονομική κρίση της κλίμακας της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του ’30.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon έχει δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στην φιλανθρωπική τράπεζα τροφίμων Food America. Η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία διαχειρίζεται δίκτυο περίπου 200 τραπεζών τροφίμων, δήλωσε ότι η δωρεά του Μπέζος ήταν η μεγαλύτερη που είχε ποτέ λάβει και ότι «οι αμέτρητες ζωές θα αλλάξουν λόγω της γενναιοδωρίας του».Ωστόσο, οι επικριτές επεσήμαναν ότι η δωρεά ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 0,1% της εκτιμώμενης περιουσίας του που αγγίζει τα 123 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Amazon αντλεί επίσης 25 εκατομμύρια δολάρια σε ένα «Amazon Relief Fund» για να υποστηρίξει τους οδηγούς παράδοσης και τους «εποχικούς υπαλλήλους κάτω από οικονομικές δυσχέρειες».

Η Φραν Πέριν κόρη του κληρονόμου των σούπερ μάρκετ Sainsbury, δήλωσε ότι τώρα ήταν η στιγμή για τους δισεκατομμυριούχους όπως ο Μπέζος να ξεκινήσουν «να δώσουν πίσω στην κοινωνία με τον μεγαλύτερο δυνατό τρόπο».»Γιατί δεν θα θέλατε να δώσετε περισσότερα», δήλωσε η Perrin για άλλους πολύ πλούσιους ανθρώπους. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι σε θέση και μπορούν, πρέπει να δώσουν όσα μπορούν. Νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό. Η Perrin, η οποία έχει δεσμευτεί να δωρήσει όλη την κληρονομιά της Sainsbury υποσχέθηκε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης ύψους £ 2,5 εκατομμυρίων για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του lockdown. Τα επιπλέον χρήματα έχουν παρασχεθεί μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος Indigo Trust, στο οποίο είχε ήδη δωρίσει £ 10 εκατ. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και οι πλούσιοι άνθρωποι πρέπει να ανταποκριθούν αμέσως και να διαδραματίσουν το ρόλο τους», δήλωσε η Perrin. Μελέτες δείχνουν ότι οι φτωχοί άνθρωποι δίνουν περισσότερο από ό, τι πλούσιοι, ως ποσοστό του εισοδήματός τους.

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντζα Γκέιτς έχει δεσμευτεί ότι θα διατεθούν άμεσα 100 εκατομμύρια δολάρια για την ανίχνευση, την απομόνωση και την ανάπτυξη εμβολίων. Ο Γκέιτς δήλωσε ότι είναι έτοιμος να δαπανήσει δισεκατομμύρια σε μακροπρόθεσμη βάση για να αναπτύξει και να παράγει εμβόλιο.

Ο Τζακ Ντόρσι δεσμεύτηκε να δωρίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να χρηματοδοτήσει την έρευνα για τα κορωναϊούς για να βοηθήσει να «αφοπλίσει αυτή την πανδημία». Ο 43χρονος συνιδρυτής του Twitter έκανε γνωστό μέσω tweet ότι δωρίζει μετοχές της Square, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα δικό του μη κερδοσκοπικό ταμείο, το Start Small, που θα χρηματοδοτήσει διεθνώς προσπάθειες για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19. Η Square ήταν εταιρεία πληρωμών που είχε δημιουργήσει μετά το Twitter. «Αφού αφοπλίσουμε την πανδημία, θα εστιάσουμε στην υγεία των κοριτσιών και την εκπαίδευση. Θα λειτουργεί με διαφάνεια», έγραψε ο Ντόρσεϊ. Η περιουσία του υπολογίζεται από το Forbes σε περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και ο ίδιος ανέφερε ότι η δωρεά του αποτελεί περίπου το 28% της συνολικής περιουσίας του. Μέχρι σήμερα είναι η μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ιδρυτής του Facebook, έχει δεσμεύσει 30 εκατομμύρια δολάρια στο Κοινό ερευνητικό πρόγραμμα του Gates Foundation και στο Wellcome Trust, το Covid-19 Therapeutics Accelerator. Ο Ζούκερμπεργκ έχει εκτιμηθεί ότι έχει περιουσία 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τζακ Μα, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, έχει δεσμευτεί να δώσει 100 εκατομμύρια γιουάν (14,5 εκατομμύρια δολάρια) για να «στηρίξει την ανάπτυξη εμβολίου «. Ο Ma έχει εκτιμώμενη περιουσία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο εγγονός του Χανς Ράουζλινγκ σουηδού ιδρυτή της Tetra Pak, έχει δωρίσει £ 16,5 εκατομμύρια σε φιλανθρωπικές και άλλες ομάδες που υποστηρίζουν το NHS.

Ο Τζορτζ Σόρος έχει δεσμευτεί να διαθέσει 2 εκατ. ευρώ για να στηρίξει τo Μιλάνο και την πατρίδα του την Ουγγαρία.

Η Madonna έχει δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στο Ίδρυμα Bill και Melinda Gates, για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός εμβολίου.

Οι Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν $ 1 εκατομμύριο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Πηγή

#Instagram

Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ