Connect with us

Published

on

Σαν επισκεφτεί κανείς τη γειτονική Ιταλία είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα τρέξει να παραγγείλει κρέατα και ποικιλίες, αλλά θα πέσει με τα μούτρα στα ζυμαρικά. Και αν αυτό το κάτι δεν είναι τα αγαπημένα μας μακαρόνια, σίγουρα θα είναι η πίτσα.

Η Ιταλία προσφέρει πολλές γαστρονομικές απολαύσεις, όπως το κρασί, το ελαιόλαδο και το τυρί αλλά η πεμπτουσία του ιταλικού φαγητού είναι η πίτσα, που έχει γεννηθεί στη Νάπολη και έχει γίνει τόσο αγαπητή που έχει ονομασία ελεγχόμενης προέλευσης (DOC).

Γενικά, οι Ναπολιτάνοι δεν είχαν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τη ντομάτα, αλλά σε μια περίοδο που οι περισσότεροι υπέφεραν από πείνα, από τη στιγμή που εξερευνητές έφεραν το διάσημο λαχανικό από το Περού περίπου το 1700, άρχισαν να γεμίζουν τα ίσια ψωμάκια που έτρωγαν μέχρι τότε με ντομάτες, και σύντομα αυτή η ιδέα έγινε αγαπητή στην κουζίνα της πόλης.

Αυτά το είδος ίσιου ψωμιού είναι που στην τοπική διάλεκτο ονομάστηκε Πίτσα.

Πηγή

#Instagram

Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ